Gebruikerslogin

Willekeurige afbeelding

IMG_7121.jpg

Het 7de Heijoshin Dojo Familieweekend: Het verslag!!!

familieweekend_2010_066.jpgVrijdagavond iets voor 20.00 uur arriveren ik met mijn familie keurig op tijd in het Blosocentrum Kattevenia te Genk.
Het organiserende team Brigitte,Christel, Sensei Louis en Sensei Bert verwelkomen ons met de sleutel van onze kamer.
Na onze valies op zijn plaats te hebben gezet worden we uitgenodigd aan de broodjestafel om onze innerlijke mens te versterken.
Terwijl we deze rustig opeten verschijnen stilaan al onze deelnemers in het sporthotel. Om 20.30 uur zijn alle 53 deelnemers op post voor de aanzet van het 7de Heijoshin Dojo familieweekend.

familieweekend_2010_011.jpgOm ongeveer 21.45 uur mochten we onze wandel- of loopschoenen aantrekken voor een verkennende tocht in de buurt van het domein. De gsm rinkelde bijna direct na ons vertrek: er waren nog enkele verstekelingen in het sporthotel achtergebleven. Sensei Bert verloste hen van opsluiting en zo konden ze toch nog mee genieten van de fantastische wandeling.
Ik weet het niet zeker, maar ik denk een paar nieuwe nachtdieren te hebben ontdekt daar in de bossen van Genk. Raar beestjes waren dat, met nog raarder geluiden.
Enfin wij zijn allemaal goed terug in het sporthotel geraakt.
Tijd nog voor een babbeltje, een mopje of wat andere grapjes terwijl we rustig ( de meeste toch) nog wat konden drinken. Ik weet niet wie het licht heeft uitgedaan, maar het was mijns inziens vroeg in de morgen.

familieweekend_2010_016.jpgZaterdag 08.00 uur, tijd voor een verkwikkend ontbijt. Ik noem geen namen, maar er waren er een paar die héél stil waren ( de nacht tekort misschien?).
De rest van de voormiddag was iedereen vrij. Sommigen gingen Genk-centrum al eens te verkennen.
Daar kwamen de BBQ-geuren ons al tegemoet voor het BK BBQ op zondag. Anderen hielden een rustig met een partijdje petanque of speelden wat met de kaarten, of er werd gewoon wat gebabbelt.
Het vriendelijke keukenpersoneel serveerde ons een heerlijk middagmaal: een groentesoepje, patatjes met boontjes en varkensgebraad. Als dessert kregen we een chocolade mousse.
Na de middag hadden we de inmiddels gekende foto-zoektocht. Dit was vakkundig voorbereid door de specialisten van dienst: Brigitte, Christel, sensei Louis en sensei Bert.
Alle 15 minuten mocht er een groep vertrekken voor een zoektocht van ongeveer 8 km.

familieweekend_2010_033.jpgTijdens deze tocht werden we via een bosrijk gebied naar Genk-centrum geleid, iets verder gingen we langs een prachtige vijver in een park. Wij hadden al heel wat tijd verloren op een kruispunt, om te wachten op die auto die op foto (hint op de website) stond afgebeeld. Ook in het park hebben we heel wat hoekjes gezien, die eigelijk niet op de foto's waren afgebeeld. Gelukkig hebben we op tijd en stond een pitsstop ingelast, kwestie van de tank opnieuw te vullen.
Ik zou toch wel eens willen weten waar men die bomen verstopt heeft, want wij hebben er héél veel gezien, behalve de goeie. Iedereen heeft zich echt wel reuze geamuseerd, en da's toch de bedoeling hé?
Gelukkig heeft een goeje ziel ervoor gezorgd dat onze hongerige magen van nog wat warme pasta mochten genieten , want onze groep, onder de vakkundige leiding van mijn vrouwtje Maria, waren uiteindelijk meer dan een uur te laat voor het avondeten.

familieweekend_2010_045.jpgEn dan kwam het "Swingpaleis" eraan :ons organiserend team heeft er een toffe tweestrijd van gemaakt tussen de vrouwen en de mannen.
Eérst moesten de 2 teams Tv-Tunes herkennen. Hier waren de heren nog goed, spijtig genoeg zou dat in de loop van de avond veranderen en werden de dames bij elke proef beter en beter. Resultaat dat zij ( blijkbaar niet voor het eerst weer maar eens wonnen van de heren).
We hebben ons echter allemaal dik geamuseerd op de tonen van de roeiboot, de vogeltjesdans en de ichi,wachi of zoiets.

familieweekend_2010_064.jpgZondagmorgen 08.00 uur. Bij het onbijt viel het op dat er nog meer moeite hadden om wakker te worden.
Maar na wat lekkere broodjes en een goeje kop koffie ging het weer wat beter.

Om 10.00 uur kregen we van sensei Andy een introductie-les Tai Chi. De
karateka's onder ons hadden al snel door dat Sensei onze kata Shisochin als basis had genomen. De les viel blijkbaar in de smaak, want iedereen stond met zijn/haar armen mee te zwaaien. De coördinatie was dan ook wel beter bij de ene als bij de andere.

Spijtig , maar aan al wat goed is komt meestal veel te snel een eind.
Gelukkig hadden we voor middagmaal: frietjes met groenten en kipfilet.

Graag nog een dikke proficiat aan het organiserende team. Zij hebben ons een perfect weekend aangeboden.
Wij kijken al rijkhalzend uit naar het vervolg.

Sensei Lu