Gebruikerslogin

Willekeurige afbeelding

Lissevijver - 64.JPG

Jeugdstage 2012: Het Piratenverslag!

groepsfoto

Vrijdag 22 juni, de langverwachte dag!

De spanning stijgt, deze avond eindelijk de jeugdstage.

Om 17.30 u werden de leden van Goju-Ryu Westerlo en Aikijujutsu Weelde verwacht aan het station van Herentals.

P1020164

Even paniek, want er waren enkele laatkomers. Maar toch haalden we de trein richting Antwerpen. In Lier wachtten de leerlingen van Goju-Ryu Viersel van sensei Lu ons op. De groep was volledig. Met 56 budoka's op weg naar Raversijde, Oostende. In Antwerpen-Berchem moest er overgestapt worden. Zoals in het liedje “met de trein naar Oostende”.

Eens we allemaal goed gesetteld waren, kwamen de vragen : wat is het thema?, bij wie lig ik op de kamer?, …. Er leek geen einde te komen aan de lange treinrit, maar na 2,5 uur arriveerden we eindelijk in Oostende. Daar werden we opgewacht door 2 piraten. Het bleken sensei Danny en sensei Steven te zijn. P1020168 P1020169 Maar ze ontbraken enkele onderdelen. De kinderen trokken op zoektocht naar een haak, een houten been, een vogel en een oog. Eenmaal alle onderdelen gevonden, trokken we allen te voet richting vakantiecentrum Jean-Pierre.

De tocht verliep voor de één al wat vlotter dan voor de andere, maar iedereen hield vol en na 90min. goed doorstappen, zagen we de piraten terug en iedereen was blij, want we waren toegekomen. Uitgehongerd mochten we snel aan tafel De gebakken kip en kroketten werden door iedereen gesmaakt. De frisdrank op tafel werd ook door iedereen geliefd.

P1020209

Na de heerlijke maaltijd werd overgegaan tot verdeling van de groepen.

Elke sensei of sempai kreeg een groep van ongeveer 10 leerlingen. Iedere groep kreeg een naam rond het onderwerp “piraten” :

  • sensei Steven: kaze (wind)
  • sensei Dimitri: suna (zand)
  • sensei Danny: umi (zee)
  • sempai Cynthia: fune (schip)

Iedereen ontving ook een bandana.

Daarna moesten de FUNE nog de tafels afruimen en dan eindelijk de kamers gaan ontdekken en omkleden. Tegen 23.30u waren alle lichten gedoofd, maar sommigen hadden toch nog wat te vertellen en enkelen negeerden de waarschuwingen met als gevolg : “push ups”.

Om 7.00u werd iedereen gewekt door de kreet van sensei Steven :”opstaan”.P1020227 Om 7.30u stond iedereen in keigoki, bandana en op blote voeten klaar om aan de ochtendloop te beginnen. P1020180Op het strand werden de kinderen in 2 groepen verdeeld : de ouderen kregen een intensievere loop samen met sensei’s Rob, Dimitri en Steven. De jongeren werden iets meer gespaard en mochten een rustigere opwarming doen samen met sensei Lu, Danny en sempai Cynthia. Na een half uur kwamen de 2 groepen terug samen om door sensei Lu de kata sanshin aangeleerd te krijgen. Om 8.30u deden we een mokuso en daarna mocht iedereen genieten van het uitgebreid ontbijtbuffet. P1020239De eerste training op zaterdag vond plaats op het strand en ging van start om 9.30u. Men werd per graad ingedeeld en na 90 min. wisselde de leerlingen van lesgever. Tussen de 2 trainingen vond sensei Danny een postfles van de piraten. Deze wist ons te vertellen, dat er nog 4 flessen rondslingerden op het strand. Opdracht was dus als eerste een fles te vinden om een item te winnen. De groep fune (de meisjes) wonnen.

Tegen 12.15u werden de trainingen afgerond en trokken we allemaal terug richting vakantiecentrum. Na om te kleden en even opgefrist te zijn, genoten we van een heerlijk middagmaal, frietjes met gebraad en appelmoes. Na 2 trainingen gromden alle magen en iedereen at flink zijn bord leeg. De groep suna was aan de beurt om af te ruimen.

Niet alle groepsleden waren even snel om deze opdracht te vervullen, maar na een kleine aanmoediging van sensei Dimitri was iedereen paraat om te helpen. Als de tafels afgeruimd waren, mocht iedereen zijn bandana versieren. Rond 14.00u vertrokken we met de bus naar het zwembad in Oostende, waar alle kinderen enkele uren plezier maakten. Terug in het vakantiecentrum kreeg iedereen even vrij om te bekomen en de natte kledij te drogen te leggen. In de eetzaal hing een heerlijke geur. We begonnen te gissen wat er op tafel zou komen. Tegen 18.30uur zat iedereen klaar aan tafel. Uit de keuken kwamen dampende potten met overheerlijke spagetti. Om 19.30u werd iedereen terug in keigoki verwacht om terug te keren naar het strand. Daar werd een groepsfoto genomen en was er nog een kleine training. Na een half uur mochten de jongsten afgroeten en samen met sensei Steven en Danny terugkeren. Ook sempai Cynthia vergezelden hun. De hogere gordels en enkele vrijwilligers kregen nog een val- en houdgrepentraining van sensei Rob. P1020284 Na een klein uurtje arriveerden de hogere gordels ook terug op de piratenbasis. Daar werd iedereen in slechte kledij buiten verwacht voor het waterballonnenspel. De regels werden uitgelegd door sensei Danny. De groepen moesten 1 persoon blinddoeken en die dan leiden door het kwallenveld. Als men een kwal raakte, moest je terugkeren en de volgende persoon moest dan overnemen. Iedereen stond gretig te roepen om hun groepsgenoot zo goed mogelijk te leiden. De sensei’s hadden het leuke idee om de kwallen steeds te verleggen om het iets moeilijker te maken.

Het spel werd afgefloten en dan bleek dat de groep, umi, de meesten kwallen veroverd had.

P1020303

Hierna moest men per groep en ieder om beurt een ballon op het veld halen. De meisjes speelden het sluw en trapten elke keer ook 1 stuk. De laatste opdracht was ballonnen overgooien door een persoon per groep. Deze werd wel geblinddoekt. De ballonnen die men kon opvangen mocht de groep houden, de anderen waren voor de sensei’s. Er ontstond dan een hels ballonnengevecht. Daarna allemaal propere kleren aan en per groep een vlieger versieren. De sensei’s hadden als verrassing chips en een film voorzien.

Hierna werde de sensei’s op gepaste wijze bedankt. Tegen 23.30u lag iedereen onder de wol.

Zondag werden we later gewekt om 8.15u. Het ontbijt was terug overheerlijk.

Sommigen zaten met wat kleinere oogjes aan tafel dan anderen.

Na een goed gevuld ontbijt moesten we koffers pakken en om 9.30u beneden zijn in keigoki.

Omwille van het slechte weer, werd de eetzaal omgebouwd tot een dojo. P1020364Sensei Steven zorgde voor een stevige opwarming en daarna stond sensei Rob paraat om een training in de aiki te geven. De laatste training van deze stage eindigde om 11.30u.P1020372 Iedereen werd gevraagd zijn kamer op te ruimen en zijn koffer beneden te plaatsen tegen 12:30u.

Daarna genoten we nog van het laatste middagmaal, gehaktballetjes met kroketten en salade.

Het eten was zoals altijd weer overheerlijk en werd door iedereen geapprecieerd.

Na het middagmaal was de uitreiking van de certificaten en de groepsfoto. Ook werd dit jaar weer een beste budoka gekozen. P1020349Seppe had dit jaar de eer. Sensei Lu zal hem in naam van Heijoshin Dojo een keigoki met zijn naam op, schenken. Ook de allerkleinste sensei werd in de bloementjes gezet. De kleine Thomas kreeg een piratenvlieger.

Nu tot onze spijt alles inladen en hup met z’n alle richting bus naar Oostende.

Hier namen we de trein terug naar huis. Dit werd nog een avontuur op zich. Onze trein had 8 minuten vertraging en zo misten we de aansluiting in Antwerpen-Berchem. Maar het geluk was met ons. We hadden een andere trein die ons kon thuisvoeren. Iedereen was moe, maar voldaan. Rond 17.00u werden de kinderen opgehaald door de ouders. Deze waren heel nieuwsgierig naar de boeiende verhalen. Het was weer een hele belevenis voor de deelnemers met vele mooie herinneringen. De jeugstage van 2012 zit er weer op. Uitkijken naar volgend jaar!!!

Sensei Dimi en sempai Cynthia, de verslaggevers van dienst.