Gebruikerslogin

Willekeurige afbeelding

Vlaamse Kampioenschappen 2009: 3 podiumplaatsen

Op 25/01/2009 waren we met 9 kampers op post voor het Vlaams Kampioenschap karate te Turnhout. Zoals elk jaar zijn hiervoor heel veel kampers ingeschreven en het niveau ligt dan ook zeer hoog.
Na een parkeerplaatsje gevonden te hebben, konden we ons gaan aanmelden. Wannes, Marieke, Niels, Joni, Lien, Elien, Brent, Dewi en Zeno zouden vandaag laten zien wat ze kunnen. Na een korte opwarming en het overlopen van de kata's moesten we al dadelijk beginnen. Iedereen haalde zijn beste kata boven en dit leverde dan ook mooie resultaten op. Marieke, Lien, Joni en Zeno geraakte elk een ronde verder. Brent geraakte nog een ronde verder, maar verloor dan nipt van zijn tegenstander. Niels en Joni behaalden beide een derde plaats in hun categorie. Ditmaal één kamper in de finale, Elien. Net zoals vorig jaar kwam ze uit tegen een zeer sterke karateka. Vorig jaar haalde Elien het net niet van haar, daarom nu toch even wat zenuwen. Nog vlug alle puntjes overlopen waar ze op moet letten en dan was het tijd voor de finale. Elien leverde een sterke kata en behaalde dan ook een verdiende eerste plaats, wat zoveel wil zeggen als Vlaams Kampioene 2009!
Het nieuwe jaar is met deze wedstrijd goed ingezet. Zeker en vast niet alleen door de behaalde resultaten, maar wat ik zag is dat iedereen zich voor de volle 100 procent heeft ingezet en alles heeft gegeven wat hij of zij kon. Als jullie met deze instelling de rest van de wedstrijden kunnen afwerken, dan denk ik dat we nog mooie dingen van jullie gaan zien. En natuurlijk blijven oefenen. Hoe saai Geki sai dai Ichi soms mag lijken voor jullie, je kan je kata nooit teveel doen!