Gebruikerslogin

Willekeurige afbeelding

ledenfeest - 37.jpg

Goju-Ryu Westerlo

YONDAN !!!

okinawa2008_de_twee_tijgers.jpg
Sensei Gie behaalde zijn 4de dan op de Europese OGKK Gasshuku in Alcante, Spanje.

Proficiat Oto-san (sensei Gie's bijnaam, door sensei Onaga gegeven)!!!

Sensei Andy

Op mijn vraag stelde hij onderstaand verslag op!

Lees en volg zijn voorbeeld,

Voor ieder van jullie: "Blijf zoeken, dan kan je het ver brengen."

HET VERSLAG:
Hitotsu: "Wees niet te fier noch te bescheiden"
Momenteel ben ik vooral fier.
De laatste maand heb ik elke dag getraind: o.a. voormiddagsessies met sensei Andy , ook ben ik enkele malen in Koersel gaan trainen. Dan kwam de stage in Spanje eraan met o.a. een sessie van 09.00 uur tot 13.00 uur en van 16.00 uur tot 17.30 uur . Zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en om 16.00 uu het examen. Dit examen begon met kihon en daarna per graad kata en bunkai en als toetje sanchin met shimé-testing. Rond 19.30 uur einde examen.
De yondan-groep bestond uit 2 Spanjaarden , 2 Letten en deze "Grijze".
De Grijze werd centraal voor een andere grijze geplaatst , Sensei Terua , die samen met 5 andere Japanners stoïsijns achter een tafel zat te grijnzen . Dit gaf wel de nodige stress , die ik wel in positieve energie wist om te zetten . Bij de shimé-testing trof ik het wel met dezelfde sensei rond mij . Voor Kristof-san was het niet zo in de andere groep , hij werd door Muramatsu sensei op zijn schouders letterlijk "gehandtekend"!
Op zondag vond men dat sanchin met shimé-testing nogmaals op het programma moest staan , een ganse voormiddag dan maar . En ja hoor, Kristof-san had weer prijs. Nog een laatste zware inspanning voor hij zijn sandan (3de dan) fier in ontvangst mocht nemen.
Daarna diploma-uitreiking met oplijning , erg emotioneel . Riki-san kreeg de eer om als laatste zijn diploma van godan (5de dan) te mogen ontvangen .
Ik kon tevreden en met enige trots terug naar België en nog lekker genieten van het Belgisch vocht op de beruchte Nijlense jaarmarkt!!!

Kari!!!