Gebruikerslogin

Willekeurige afbeelding

DSC00503

Nationaal examen, 8 geslaagden!

IMG_5057.jpgOp zondag 16/11 vond het laatste nationaal examen van dit jaar plaats te Koersel.
Onze club had 8 deelnemers, die netjes om 08u30 ter plaatse waren. Hier en daar zag ik enkele zenuwachtige trekjes, maar al bij al viel het nog mee. Om 09u00 konden we beginnen.

De eerste taak was het oplijnen van de immense groep deelnemers. Na een tiental minuten was ons dit gelukt en kon Sensei Jef het examen openen. We gingen van start met het theoretisch examen. De allerkleinsten moesten even geholpen worden, maar de rest begon ijverig te werken.
Hierna volgde een korte maar stevige opwarming en toen kwam het echte werk.
Kihon, kata, randori,...wat je maar wil, het kwam allemaal aan bod. De witte en gele gordels waren deze keer duidelijk zeer goed vertegenwoordigd. Zij sloten ook als eerste het examen af. Groep na groep werd het examen afgerond. En dan was het in spanning wachten op de resultaten. Terwijl ik een keer of 4 de gang op en af liep(Sensei Andy had een stempel nodig, maar heeft er zoveel bij dat ik de verkeerde meenam) zag ik de spanning op de gezichten bij onze karateka's. Onderweg kwam ik Johan tegen die duidelijk goed gezweet had. Wist hij veel dat Sensei Andy toen al had gezegd dat het een mooi examen was :-)
En dan was het zover, de uitslag. Voor onze deelnemers niets dan goed nieuws, allen geslaagd:

Aline Engels: 7de kyu
Marise Laeremans: 6de kyu
Lowie Deboel: 5de kyu
Brent Calaerts: 5de kyu
Jens Beernaert: 5de kyu

Katia Groenwals: 6de kyu
Vic De Baets: 5de kyu
Johan Peeters: 5de kyu

Een dikke proficiat voor allen, jullie hebben het zeker en vast verdiend!

Sensei Caroline

Foto's